Τρίτη 4 Μαΐου 2010

«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»



«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις»


Τέτοιες εκφράσεις θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν, θυμίζοντας ζοφερές σελίδες της ιστορίας. Κι όμως εν έτει 2010 είναι επίκαιρες.

Άνθρωποι που διεκδικούν το αυτονόητο, στο κρατητήριο, τραυματίες, ασθενοφόρα, δυνάμεις των ΜΑΤ, ένα συνονθύλευμα εικόνων που σε κάνει να αμφιβάλεις για τη φύση του σημερινού πολιτεύματος. Δημοκρατία ; Νομαρχιοκρατία ή Περιφερειοκρατία ;

Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κυρία Μαρία Λιονή, δήλωσε πρόσφατα σε τοπικό κανάλι ότι «δεν θα κάνουμε έργο με ΜΑΤ», αναφερόμενη στο γνωστό θέμα του Χ.Υ.Τ.Α Ν.Σερρών. Σήμερα όμως (03/05/2010), δυνάμεις των ΜΑΤ κατέφθασαν στο Παλαιόκαστρο , χτύπησαν και συνέλαβαν όσους κατοίκους προέβαλαν αντίσταση. Άραγε ποιος τους διέταξε να παρέμβουν ; Μήπως ήταν αυτόκλητοι ;

Ή μήπως όταν έκανε τη δήλωση αυτή η κυρία Λιονή, ήλπιζε ότι δε θα χρειαστούν ΜΑΤ για να «πειστούν» μια χούφτα «χωριάτες», να συμμορφωθούν; Ίσως θεώρησε ότι οι απλοί άνθρωποι του χωριού αποτελούν «εύκολη λεία».

Δεν χρειάζονται όμως ακαδημαϊκοί τίτλοι κυρία Λιονή για να αντιληφθεί κάποιος ότι θα κινδυνεύσει η ζωή του αν πίνει νερό, πάνω στο οποίο έχουν πεταχτεί τόνοι αποβλήτων.

Οι κάτοικοι των χωριών δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Είμαστε Α-Ν-Θ-Ρ-Ω-Π-Ο-Ι με αναφαίρετο το δικαίωμα στη ζωή. Και θα αντιδράμε όσο θίγεται το δικαίωμά μας αυτό! Γιατί και τα πιο ταπεινά πλάσματα αυτού του κόσμου, οι αγελάδες και τα αμνοερίφια, αντιδρούν όταν πάνε στη σφαγή.

Ακούτε κύριε Καλά-Θα ; Θα αντιδράμε! Ακόμα και μετά τα δικτατορικά σας διαγγέλματα στα κανάλια περί «των συνεπειών που θα υποστούν οι κάτοικοι για την παντιέρα που έχουν σηκώσει». Το «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ξεχάσατε. Ή κόπηκε στο μοντάζ ;

Οφείλουμε βέβαια να σας παραδεχτούμε και σε κάτι. «Ο καλός κλέφτης κλέβει πρώτα την εμπιστοσύνη και μετά το θησαυρό», λέει μια λαϊκή ρήση. Κι εσείς αποδειχτήκατε χαρισματικός σε αυτό, αν αναλογιστούμε τον αριθμό των ψήφων που πήρατε από Παλαιόκαστρο-Μελενικίτσι, όταν μιλούσατε για “μηδενικές βάσεις”.

Σαθρές βάσεις θα ήταν η σωστή λέξη. Σαθρά θεμέλια, σε ένα έργο του οποίου το πολιτικό παρασκήνιο “μυρίζει” πιο έντονα από τα σκουπίδια.

Μετανιωμένοι δήμαρχοι, πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι, αντινομάρχες έργων και άλλοι “κατατρεγμένοι” από Ερινύες, βγαίνουν μετά από 7 χρόνια σιωπής στα κανάλια, μιλώντας για “30 αργύρια”, “Ιούδες” και παρασκηνιακές επιλογές.
Δε μας διευκρίνισαν όμως σε πόσα ευρώ αντιστοιχούν τα “30 αργύρια”, πόσοι ήταν τελικά οι “Ιούδες” και ποιοι.

Ένα πρόβλημα στα μαθηματικά έχει δεδομένα και αγνώστους και λύνεται όταν οι άγνωστοι πάρουν τις τιμές τους. Στην περίπτωσή μας θα λυθεί όταν οι «άγνωστοι» πάρουν τις ποινές τους!!!


Με εκτίμηση Νεολαία Μελενικιτσίου-
Παλαιοκάστρου


.









2 σχόλια:

  1. TO KEIMENO KAI ΓΙΑ"EΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ" METΡΙΟ ΕΙΝΑΙ

    ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ ΡΑΒΔΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. enw esy me thn vlakodes gnwmh sou tha swseis to nomo kai tha thapseis ena plhthos xwriwn sto karkino kai sto thanato? ligo sovaroi kai ligoi enhmeroi den einai kako na eimaste.

    ΑπάντησηΔιαγραφή