Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

Η απάντηση στην “κυρία” Χειμωνιδου...


Αγαπητή κ. Χειμωνίδου,Πιστεύω βαθιά στην ουσία και στην πραγματική έννοια της δημοκρατίας, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η παρρησία. Συνεπώς σέβομαι απόλυτα το δικαίωμά σας να εκφράζεστε ελεύθερα. Δεν επιχείρησα να σας φιμώσω. Εξέφρασα δημόσια την αντίθεσή μου στα γραφόμενά σας και σας κάλεσα να απαντήσετε. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι θιασώτης του γόνιμου διαλόγου.

Όσον αφορά στους θεσμούς και στις αρχές, τους σέβομαι εξίσου, αρκεί να μην καπηλεύονται από ανάξιους πολιτικούς οι οποίοι «ασελγώντας στη σάρκα της δημοκρατίας» (μια έκφραση που διάβασα πρόσφατα και με άγγιξε πολύ), εξαπατούν το ίδιο το κράτος και το ωθούν να συνυπογράψει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Η «τυφλή» προσήλωση στις αρχές, ο καθωσπρεπισμός και η «νομοταγοπληξία» (δική μου λέξη) περισσεύουν όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές!!!

Θα μου πείτε και τώρα με τους Χ.Α.Δ.Α δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές; Φυσικά! Μόνο που δεν αρμόζει ως λύση στην περίσταση ούτε το «Ο θάνατός σας η ζωή μας», ούτε « Το μη χείρον βέλτιστον». Θέλουμε το πραγματικά βέλτιστον για όλους. Εδώ έγκειται η διαφορά στη δική μας προσέγγιση.

Για ιδιοτέλεια δε νομίζω ότι σας κατηγόρησε κανείς. Για τη σταθερότητα των απόψεών σας όμως, θα έπρεπε. Γιατί σε ένα τέτοιο θέμα «ποτισμένο» με διαφθορά, θα έπρεπε να ξυπνάτε κάθε μέρα με τη διάθεση να εκπλαγείτε, κι όχι να υπερηφανεύεστε που παραμένετε «άκαμπτη».

Συνεχίζοντας την «περιήγηση» στο κείμενό σας, στέκομαι στο σημείο όπου αναρωτιέστε για τον τόπο διαμονής μου. Αφού σας απασχολεί να σας ενημερώσω.
Η «συγκεκριμένη κυρία», διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπίτι όμως στο Μελενικίτσι και το επισκέπτεται τουλάχιστον 6 φορές το χρόνο. Αλλά ακόμη και αν δεν διέθετα σπίτι στο Μελενικίτσι, δε νομίζω να μου αφαιρούνταν το δικαίωμα να μάχομαι για την υγεία των παππούδων, των θείων και των συγχωριανών μου, που ζουν μόνιμα εκεί. Από πόσα χιλιόμετρα και μετά δεν δικαιούσαι να αγαπάς και να αγωνίζεσαι για το μέρος όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι γονείς σου ; [ Φαντάσου τι θα ισχύει για τους Έλληνες ομογενείς]!!!

Την ψυχολογία του όχλου, μπορεί να μην καταφέρατε να την καταλάβετε και να την ακολουθήσετε, ήταν όμως χρέος σας (ως δημοσιογράφος), να μπορείτε να τη διακρίνετε από τον λαό. Διότι οι κάτοικοι των 2 αυτών χωριών δεν είναι ετεροκατευθυνόμενοι , ούτε έχουν χάσει την ατομικότητά τους. Αντιστέκονται συνειδητά, έχουν προσωπική άποψη και το μοναδικό κοινό τους, είναι η διεκδίκηση του δικαιώματός τους στη ζωή. Άλλωστε αυτή η συλλογική διεκδίκηση δικαιωμάτων είναι υπεύθυνη για το ότι μπορούμε σήμερα να ανταλλάσσουμε δημόσια απόψεις. Εκτός και αν βαφτίζετε «όχλο» και όλους τους υπόλοιπους αγώνες της ανθρώπινης ιστορίας!!!

Διαβάζοντας κάποια από τα ερωτήματά σας, «γεννήθηκαν» και σε μένα μερικά…Νομίζετε ότι ζούμε σε «κοινωνία αγγέλων»; Αιθεροβατείτε σκόπιμα; Ή ζείτε σε κάποιον «μαγικό μικρόκοσμο» μακριά από πολιτικάντηδες και ιθύνοντες που αδιαφορούν για την ψήφο εμπιστοσύνης που τους έδωσε ο κόσμος; Μήπως δεν «πήρε το αυτί σας», «κουμπαριές» και «ομόλογα»; Ή μήπως δεν συναντήσατε ακόμα άτομα που έχουν για Θεό τους τον Μαμωνά ή δημοτικούς συμβούλους με το σύνδρομο του «ήξεις αφήξεις» ; Όλοι αυτοί δεν είναι αιρετοί ; Γιατί κάηκε την προηγούμενη Τετάρτη η Αθήνα ; Γιατί εκατομμύρια ψηφοφόροι διαδήλωσαν αγανακτισμένοι ; Επειδή οι κυβερνώντες ασκούν εξουσία χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές ;

Οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου και του Μελενικιτσίου δεν αντέδρασαν ετεροχρονισμένα στις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. (Ανατρέξτε σε γεγονότα όπως η κατάληψη της Νομαρχίας και σταματήστε να παραπληροφορείτε τον κόσμο).

Τα ερωτήματά σας για άκρατο λαϊκισμό, ψηφοθηρία καθώς και για τα λεφτά των χρηματοδοτήσεων περιμένω να τα θέσετε στους αρμόδιους. Ρωτείστε κάτι Παπαπαναγιώτηδες, Φωτι-Αδηδες, Καλα-Θάδες και πολλούς ακόμα.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ ΤΟΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ !!!

Στο σημείο αυτό να κάνω μια μικρή μνεία και στο ερώτημά σας που αφορά στον κ. Δημόπουλο. Ο κ. Καθηγητής έχει ήδη απαντήσει στη λασπολογία περί εισήγησης. Οφείλατε να είχατε ενημερωθεί και για αυτό.

Κλείνοντας θα ήθελα να θέσω κι εγώ ορισμένα ερωτήματα:


 • Σε πόσες μέρες πραγματοποίησε η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ;

 • Γιατί δεν υπήρξε ποτέ εναλλακτική επιλογή ;

 • Γιατί δεν έγιναν τόσα χρόνια γεωτρήσεις; Πως διαπιστώθηκε η σύσταση του εδάφους της περιοχής καθώς και η απουσία νερού χωρίς γεωτρήσεις ;

 • Γιατί η εργολαβική σύμβαση υπεγράφη για Χ.Υ.Τ.Α όταν ο κύριος Νομάρχης ισχυριζόταν ότι θα κατασκευάσει Χ.Υ.Τ.Υ ;

 • Γιατί το χωριό Καστανούσα Σερρών δηλώθηκε από τη Νομαρχία στο Ν.Κιλκίς;

 • Γιατί ονομάζεται Νεράϊδα το μέρος;

 • Γιατί ο κ. Φωτι-Αδης και ο κ. Καλά-Θας πήραν τόσες πολλές ψήφους από τα χωριά μας;

 • Τι εννοούσε με τη φράση «παρασκηνιακά» ο κ. Ευαγγελίδης ;

 • Τι εννοούσαν πρώην Νομαρχιακοί Σύμβουλοι μιλώντας για 30 αργύρια και Ιούδες;

 • Γιατί η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν ήρθε ποτέ στον Δήμο μας όπως υποσχέθηκε ;

 • Γιατί κρατήθηκαν για 24 ολόκληρες ώρες οι συλληφθέντες κάτοικοι του Παλαιοκάστρου;

 • Γιατί; Γιατί; Γιατί……………….

Με εκτίμηση Τρέντσιου Χριστίνα

1 σχόλιο:

 1. Μπράβο Χριστίνα τα λόγια σου ήταν μετρημένα και όχι περιττά... Δεν πιστεύω η (κυρία) Χειμωνίδου να μπορέσει να σου απαντήσει. Την φαντάζομαι την ώρα που τελείωνε το κείμενο σου αν το τελείωσε πως ήθελε να ανοίξει η γη να την καταπιεί 'ΜΑΚΑΡΙ ΔΗΛΑΔΗ'. Ο Αγώνας μας δεν θα σταματήσει όσα πυρά και να δεχτούμε από πολιτικά κατευθυνόμενους αγνώμονες που προσπαθούν να διαφημιστούν στις πλάτες όλων μας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή