Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΝΙΚΙΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΚΚΕ ΣΕΡΡΩ


Αφορμή του κειμένουσυμπαράστασης τα πρόσφατα επεισόδια στην Νεράιδα Παλαιοκάστρου
προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου ΧΥΤΑ
Την συμπαράστασή της στους κατοίκους του Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου εκφράζει ηΝομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕμεαφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην Νεράιδα Παλαιοκάστρου ενόψει των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ .ΗΝομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕεξέδωσεδελτίο όπου αναφέρει τα εξής :
« Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην Νεράιδα Παλαιοκάστρου έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :
Το γεγονός ,ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών ,χρειάσθηκε την προστασία όχι μόνο της Αστυνομίας αλλά και την συνδρομή των ΜΑΤ ,προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου ΧΥΤΑ ,δεν μας προξένησε καμία έκπληξη . Ηκρατική βία και η καταστολή ,άλλωστε , είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που βλέπει εχθρό το λαό όταν διαμαρτύρεται ή όταν αντιστέκεται ή όταν διεκδικεί .
Είναι γνωστό σε μας από καιρό , ότι όλη η διαδικασία ,που ακολούθησε για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη τοποθεσία ,ήταν μια μεγάλη και χονδροκομμένη απάτη .
Η χωροθέτηση αυτή ήταν στην πραγματικότητα καρπός υπόγειων πολιτικών διεργασιών και όχι επιστημονικής έρευνας ,η οποία άλλωστε αποδεδειγμένα ανατέθηκε σε μελετητές πολύ αργότερα ,μόνο και μόνο για τη δήθεν επιστημονική κάλυψη των προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων .
Έχει αποδεχθεί εδώ και καιρό ,ότι δεν έγινε καμία απολύτως έρευνα σε όλο το νομό , όπως ορίζει ο νόμος ,για τον εντοπισμό της καταλληλότερης τοποθεσίας κατασκευής ΧΥΤΑ . «Εκπονήθηκε» με πολιτική εντολή μέσα σε ελάχιστο χρόνο μία μελέτη ,που αφορούσε συγκεκριμένη υποδεχθείσα από τους πολιτικούς περιοχή ,πέρα για πέρα διάτρητη ,με σωρεία παραλείψεων και διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας .
Φυσικά είναι λοιπόν ,μετά από μια τέτοια διαδικασία η Διοίκηση να μην μπορεί να πείσει τους κατοίκους της περιοχής και να χρειάζεται την συνδρομή των ΜΑΤ για να επιβάλει με αυταρχικό τρόπο την υλοποίηση αυτής της επιλογής της .
Θεωρούμε ηθική απρέπεια ,να καλεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τους κατοίκους της περιοχής με το επιχείρημα του « δεν προφταίνουμε γιατί θα χαθούν τα λεφτά» ,να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα το κόστος της υλοποίησης μιας κακής ,όπως η ίδια αναγνωρίζει . Απόφασης Χωροθέτησης από την προηγούμενη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ,σε βάρος της υγείας και της ποιότητας της ζωής τους εφ΄όρου ζωής.
Οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση απέναντι στο μέλλον των παιδιών τους , να αγωνισθούν και να μην καταστούν τα εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας και ανικανότητας αλλεπάλληλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων .
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ τους συμπαρίσταται και καταδικάζει την συγκεκριμένη τακτική επιβολής αυταρχικών λύσεων .
Καλεί την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , όπως ορίζει ο Νόμος ,με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια ,να ξεκινήσει από την αρχή την διαδικασία επιλογής ,όχι μόνο του χώρου δημιουργίας ΧΥΤΥ ,αλλά και των άλλων δραστηριοτήτων (Σταθμών Μεταφόρτωσης ,Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Μονάδας Μηχανικής – Βιολογικής Επεξεργασίας των Απορριμμάτων ) για μια πραγματικά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ,προκειμένου έτσι να εξασφαλίσει και την περιβόητη κοινωνική συναίνεση».


http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=5180
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου