Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

'Οταν οι παραπληροφορημένοι μεταλλάσσονται σε παντογνώστες!!!

'Οταν οι παραπληροφορημένοι μεταλλάσσονται σε παντογνώστες!!!


Τι συμβαίνει όταν μια χούφτα παιδάκια αποφασίζουν να μετουσιωθούν σε εφιάλτη των ιθυνόντων του νομού Σερρών; Όταν αρχίζουν να τρίζουν καρέκλες και να σπιλώνεται η υπόληψη του " αδέκαστου" κυρίου Φωτιάδη, νομάρχη Σερρών; Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του φετινού Αυγούστου όταν η νεολαία των χωριών Μελενικιτσίου και Παλαιοκάστρου αποφάσισε να δηλώσει δυναμικό παρόν στον αγώνα ενάντια στην δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α στη θέση " Ερείπια Νεράιδας" Παλαιοκάστρου.
Η πρώτη κινητοποίηση απο την πλευρά της Νεολαίας ήταν στις 23 Αυγούστου 2009 με κλείσιμο της Εθνικής Οδού Σερρών - Προμαχώνα , στον κόμβο του Μελενικιτσίου για δύο περίπου ώρες.
Η Αντινομάρχης Έργων, κυρία Σαββίδου έσπευσε τότε να δηλώσει σε τοπικό κανάλι ότι το εγχείρημα αυτό της Νεολαίας οφειλόταν σε παραπληροφόρηση. "Τα παιδιά είναι παραπληροφορημένα. Η Νομαρχία θα κατασκευάσει Χ.Υ.Τ.Υ και όχι Χ.Υ.Τ.Α. Ας έρθουν στο γραφείο μου να τους ενημερώσω".
Ακολούθησε δεύτερη κινητοποίηση στις 30 Αυγούστου 2009 με κλείσιμο αυτή τη φορά του κόμβου Παλαιοκάστρου.
Η Αντινομάρχης Έργων απάντησε με το γνωστό τρίπτυχο - παραπληροφορημένοι - Χ.Υ.Τ.Υ - ενημερώνω.
Κλήθηκε λοιπόν δημόσια, μέσα απο ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή να επισκεφτεί τα χωριά και να τα ενημερώσει.
Δεν ήρθε ποτέ, ούτε ειδοποίησε !!!


Θα αναρωτιέστε σίγουρα για τη θέση του Νομάρχη σε όλα αυτά... ΑΦΑΝΤΟΣ!


Γιατί άραγε;


Στις 13 Σεπτεμβρίου η Νεολαία κάλεσε ξανά τον Νομάρχη και την Αντινομάρχη Έργων σε ανοιχτό διάλογο ενόψει του πανηγυριού που πραγματοποιείται ετησίως σε τοποθεσία δίπλα στα "Ερείπια Νεράιδας".
Δεν ήρθαν ποτέ, ούτε ειδοποίησαν !!!






Μάλλον δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με μια ομάδα "φοιτητάκια", που μετέφεραν τους νεανικούς τους "προβληματισμούς" στο δρόμο.
Η κυρία Σαββίδου, βέβαια, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι "χαίρεται να βλέπει νέους να προβληματίζονται". Ξέχασε ενδεχομένως να προσθέσει ότι "αρκεί οι προβληματισμοί αυτοί να μην προσκρούουν, στα μεγαλεπήβολα σχέδια της Νομαρχίας.
Στις 11 Οκτωβρίου 2009 λοιπόν οι νεανικοί αυτοί "προβληματισμοί", άρχισαν να αποτελούν σκόπελο για τη Νομαρχία . Δεν είχαμε πια 500 ακινητοποιημένα οχήματα στην Εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα. Είχαμε μια Αντινομάρχη Έργων "ακινητοποιημένη λεκτικά " μπροστά σε 200 τουλάχιστον άτομα που περίμεναν απαντήσεις.
Σε ημερίδα που πραγματοποίησε την ημέρα εκείνη η Νεολαία, ο κεντρικός ομιλητής κύριος Γ. Δημόπουλος [ καθηγητής Υδρογεωλογίας και Τεχνικής Γεωλογίας του Α.Π.Θ ] άφησε άφωνο το πλήθος - και φυσικά την κυρία Σαββίδου - όταν τόνισε πως η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ συνέταξε τη μελέτη για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α σε 20 μέρες, όταν για μια τέτοια μελέτη απαιτούνται τουλάχιστον 6 μήνες.
Μεταξύ άλλων ο καθηγητής ανέφερε και τις τεράστιες αποκλίσεις στην βαθμολογία της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ σε σχέση με τη βαθμολογία του εργαστηρίου Τεχνικής Γεωλογίας και Υδρογεωλογίας του Α.Π.Θ.
Η μελέτη της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ αποσιωπά την ύπαρξη αγωγών ύδρευσης εντός του χώρου του επικείμενου Χ.Υ.Τ.Α, ισχυρών ρηγμάτων καθώς και έντονων ανέμων που θα μεταφέρουν αέριους ρύπους στους παρακείμενους οικισμούς.
Αξιοσημείωτο, είναι και το γεγονός ότι η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ εγγυάται την καταλληλότητα του εδάφους χωρίς να έχει πραγματοποιήσει την παραμικρή γεώτρηση στην περιοχή.
Ο κύριος Γ. Δημόπουλος συνοψίζοντας έκρινε το μέρος ακατάλληλο για τη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α, ανέφερε ότι τα κριτήρια δε διαφέρουν στην περίπτωση των Χ.Υ.Τ.Υ και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία στην ευρύτερη περιοχή. Σε ερώτηση μάλιστα που του υπεβλήθη απο κάτοικο του Μελενικιτσίου για το αν θα κοιμόταν ήσυχος στη θέση του, απάντησε με ένα κατηγορηματικό ΟΧΙ.
Τα αιτήματα της Νεολαίας Μελενικιτσίου αλλά και του συνόλου 2 ολόκληρων χωριών απέκτησαν ξαφνικά σάρκα και οστά ,μετά τη σαφέστατη επιστημονική τεκμηρίωση.


Η θέση της κυρίας Σαββίδου σε όλα αυτά ήταν οτι υπηρέτησε το σώμα της Αστυνομίας με περίσσιο θάρρος και συναίσθηση ευθύνης, επι σειρά ετών. Αυτή ήταν η μοναδική της τοποθέτηση μετά τη λήξη της ημερίδας, επειδή κάποιος απο το κοινό τη ρώτησε με ποια ιδιότητα αποφασίζει για τις ζωές μας!!!
Αλλά είναι γνωστό πλέον οτι όταν αποδεκατίζεται η επιχειρηματολογία των ιθυνόντων, όταν ακόμα και η πιο καλοστημένη φενάκη "λυγίζει" μπροστά στο μεγαλείο της αλήθειας, επιδιώκεται να στραφεί η κοινή γνώμη σε επουσιώδη γεγονότα!!!
Ο κύριος Φωτι-Άδης απουσίαζε για άλλη μια φορά. Επέλεξε 2 μέρες αργότερα την "ασφάλεια" της τηλεφωνικής παρέμβασης σε τηλεοπτική εκπομπή, για να αποκαλέσει με σκωπτικό τόνο τη Νεολαία "παντογνώστες"!
Ας αποφασίσουν επιτέλους ποιό επίθετο θα ακολουθεί τη Νεολαία...Παραπληροφορημένοι ή Παντογνώστες;;;
Εμείς μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να επικαλούμαστε τον Αλμπέρ Καμύ" Ο ρόλος του σκεπτόμενου ανθρώπου είναι να δείχνει οτι ο βασιλιάς είναι γυμνός , όταν είναι γυμνός, και όχι να περιγράφει εκστατικά τα ανύπαρκτα ρούχα του"!!!


Με εκτίμηση Νεολαία Μελενικιτσίου-
Παλαιοκάστρου






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου